Hytte Eilevstølen

Bolig - 2024

Annekset på 40 m² stod ferdig først, med to soverom, et lite bad og felles oppholdsrom. I tillegg har man en liten hems med soveplasser. Hytta har stående kledning av malmfuru utvendig. Panelet er utført i varierende dimensjoner, for å unngå tilpassinger i panelbordene rundt vinduer og dører.

Hovedhytta på 120 kvadratmeter stod ferdig i 2017. Hytta har en tradisjonell planløsning med oppholdsrom vendt mot utsikten i vest, mens alle servicefunksjoner er plassert i bakkant. Møbler og senger er plassbygget på stedet, kun med unntak av spisestolene. Stua med plassbygget sofa er senket ned ett trinn, og har fått betonggulv. Dette skaper en ekstra lun og intim atmosfære, tanken er å skape følelsen av en grue rundt et bål.

Også hovedhuset er kledd i malmfuru på fasader og tak. Denne gangen ble det utvendig lagt liggende vestlandskledning, gjerdet i alle hjørner og sammenføyninger. Samme kledning på vegger og tak gir hytta et unikt og homogent uttrykk. Innvendig ble paletten enkel både i hovedhytte og anneks, bestående av hvitkalket, kvistfri furu og grå betong.

Det arkitektoniske uttrykket er inspirert av de enkle driftsbygningene og stølene i området. Hyttas fremtoning er holdt lavmælt og tidløs, den ligger rolig i landskapet. Foran tomta, i retning utsikten, går en fredet tursti som sikrer at det aldri vil bli bygget her. Hytta er trukket tilbake på tomten slik at landskapet på forsiden danner en forgrunn til utsikten i horisonten. Ved bruk av skyvbare lemmer og foldedører kan hyttene i stor grad lukkes av når det ikke er noen der.

Eilevstølen 2 Cover
Eilevstølen 2 B
Eilevsstølen 2 A
Eilevstølen 2 J
Eilevstølen 2 D
Eilevstølen 2 F
Eilevstølen 2 K
Eilevstølen 2 G
Eilevstølen 2 C
Eilevstølen 2 H